88η ΔΕΘ: Η Συμμαχία EPICUR παρουσιάζεται στο εκθεσιακό περίπτερο του ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει δυναμικά στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά επιτεύγματά του, με καινοτόμα εκθέματα, εφαρμογές, ερευνητικά προγράμματα και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Τα εγκαίνια του εκθεσιακού περιπτέρου του ΑΠΘ (περίπτερο 17-«Akademia», stand 19Α)πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Καθηγητής Περικλής Μήτκας, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτριος Κούβελας, καθώς επίσης και οι Αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ, οι Κοσμήτορες Σχολών, Πρόεδροι Τμημάτων, Καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές του ιδρύματος.

Στο εκθεσιακό περίπτερο του ΑΠΘ παρουσιάζεται μεταξύ των άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δομών, η Συμμαχία για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR.

Αναλυτικά η λίστα με τα εκθέματα του ΑΠΘ – ακαδημαϊκά και ερευνητικά επιτεύγματα, εκπαιδευτικά προγράμματα και δομές, πρωτότυπες εφαρμογές και καινοτόμες πλατφόρμες, διακεκριμένες επιστημονικές και φοιτητικές ομάδες- και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων: https://www.auth.gr/press/ekpaideysi-ereyna-kainotomia-i-symm/?fbclid=IwY2xjawFLnCVleHRuA2FlbQIxMAABHQmGrxkz3BYlLvh5CfLHY3MA1v39PrbDztUlT7GuGnhQl7nkkPdoXRRJow_aem_ikdNU-qp2awEZCpaF1J0fQ