Thessaloniki Sustainability Summit 2023

Το δίκτυο των Ηνωμένων Εθνών Sustainable Development Solutions Network SDSN Black Sea, που έχει την έδρα του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την ετήσια εκδήλωση «Thessaloniki Sustainability Summit». Η εκδήλωση εστιάζει κάθε χρόνο σε ένα επίκαιρο θέμα βιώσιμης ανάπτυξης. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης, «Αστική Βιωσιμότητα (Urban Sustainability)», βρίσκεται σε συμφωνία με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και κυρίως με τον Στόχο 11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες». Η εκδήλωση “Thessaloniki Sustainability Summit 2023” παρουσιάζει τις προκλήσεις και τις προοπτικές της αστικής βιωσιμότητας μέσα από αναλύσεις επιστημόνων διεθνούς κύρους που συμμετέχουν είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως.

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με ομιλία, εξ αποστάσεως, του Jeffrey Sachs, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Columbia και πρόεδρου του παγκόσμιου δικτύου UN SDSN. Ο καθηγητής Sachs είναι επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το “Thessaloniki Sustainability Summit 2023”, τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και υποστηρίζεται οικονομικά από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ, την ΕΥΑΘ ΑΕ και την Elpedison SA. Επιπλέον έχει και την στήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕΔΕΑ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και μέσω διαδικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του δικτύου SDSN Black Sea στη διεύθυνση: http://sdsn-blacksea.auth.gr/thessaloniki-sustainability-summit-2023/